Articles in this section

No voice prompts when setting up Wyze Cam v3

Problem

You're setting up your Wyze Cam v3, but the voice prompts don't sound. There is no "Ready to connect" when you press the SETUP button.

Troubleshooting

If your Wyze Cam v3 doesn't play any voice prompts, check the LED status light (on the back). Note the color and see if it's solid, flashing, or not lit.

If your Wyze Cam v3 light is solid red: 

  1. Confirm that you are using the power cord and wall plug included with your Wyze Cam v3.

  2. If you are, try using another power cord and wall plug.

    • If this resolves the issue, please reach out to support for a replacement power cable and wall plug.

  3. If the Wyze Cam is daisy chained to another Wyze Cam for power, try connecting it directly to the wall outlet.

If your Wyze Cam v3 light is flashing red:

  1. Try the setup process for your Wyze Cam v3 by following the steps in our Wyze Cam v3 Setup Guide. If at some point you are instructed to wait for a voice prompt, try to continue as if you heard the voice prompts.

    • You will know the setup is successful when the LED status light will change to flashing yellow-blue.

  2. If the setup is successful, please update the firmware to the latest version and test the speaker of the camera from the live feed.

If your Wyze Cam v3 light is not lit at all:

Check out this article for tips to troubleshoot: Troubleshooting your Wyze Cam v3's Status Light.

If your camera is still not finishing the setup process, reach out to our support team for help.

Was this article helpful?
1 out of 14 found this helpful

Contact Us

  • Service Status

    Check if there are any ongoing issues on wyze.com & the Wyze app.

  • Live Support Hours:

    Monday through Friday, 6AM-6PM, Saturday & Sunday 8AM-4PM Pacific. Holiday hours may vary.

  • Join our Community

    Find answers, ask questions, and connect with your fellow community of Wyze users.